Oeroude delicatesse

Kaas bestaat al achtduizend jaar, vertelt Betty Koster in haar standaardwerk ‘Hollandse kaas’. Toen nomaden hun melk in dierenmagen vervoerden, schudde die zo op en neer in warme temperaturen dat de eerste kaas ontstond. Tegenwoordig hebben we honderd verschillende soorten Nederlandse kaas en nog steeds komen kaasmakers met noviteiten. Over deze nieuwe ontwikkelingen in de Nederlandse kaasmakerij heeft de eigenaresse van Fromagerie L’Amuse in IJmuiden dit boek geschreven. Als in een Larousse wordt per kaashuis uitleg gegeven over de kazen, met daarbij prachtige foto’s. Naast de nieuwste ontwikkelingen leer je ook meer over de kaasproductie, smaakbeschrijvingen en do’s-and-don’ts bij het serveren. Kaas is namelijk net als wijn en olijfolie. De weg van melk naar kaas is delicaat en weloverwogen, de bijpassende dranken versterken of verzwakken de smaak en bij iedere kaas hoort een specifiek kaasmes.

• Betty Koster, ‘Hollandse Kaas’, Uitgeverij Terra, ISBN 9789089897657, € 24,99.

Kans maken op een exemplaar?

Wij mogen vijf exemplaren van dit boek weggeven. Kans maken? Vul dan hieronder uw gegevens in: