Ode aan de Chinees-Indische keuken
“Het was het eerste uit eten, het eerste afhalen en voor velen vaak de eerste ontmoeting met het verre.” Al meer dan zeventig jaar zijn Chinees-Indische restaurants wijdverbreid in Nederland. In 2021 werd die restaurantcultuur zelfs toegevoegd aan de Inventaris Immaterieel Erfgoed. Chin. Ind. Rest. kookboek biedt en kijkje in ‘de levens en keukens voor en achter het doorgeefluik’. De geschiedenis van verschillende restaurants in Nederland wordt uit de doeken gedaan, en daarnaast worden de recepten van de klassieke gerechten die u er kunt bestellen, beschreven. Zelfs die van de maaltijden die het keukenpersoneel zelf eet. Geïllustreerd met foto’s die doen watertanden!
Danny Lee, Ka Fai Lee, Sun Li & Yan Ting Yuen, Chin. Ind. Rest. Kookboek, Singel Uitgeverijen, €38,99
Kans maken?
Wij mogen 2 exemplaren verloten van Chin. Ind. Rest. Kookboek. Wilt u kans maken op dit kookboek, vul dan hieronder uw gegevens in: