Kook- of kunstboek?

Keramische museumkunst en haute cuisine lijken op het eerste gezicht niet direct iets met elkaar te maken te hebben, maar in dit boek smelten ze samen. Museum Princessehof in Leeuwarden vroeg ruim veertig chef-koks en foodies uit binnen- en buitenland (niet de minsten: onder anderen Yotam Ottolenghi, Claudia Roden en Jean Beddington werkten mee) recepten te ontwikkelen bij objecten uit de collectie. Denk bijvoorbeeld aan een Turks  gerecht op een Iznik-bord of een Chinees gerecht in een Ming-kom. Keramiek is gemaakt om te gebruiken ter decoratie van voedsel, laten verstoffen in een kast is zonde, is het motto. “Een boek dat recht doet aan de  oorspronkelijke functie van objecten en tegelijkertijd een verbinding legt met de hedendaagse eetcultuur in Oost en West.”
Karin Gailard, Kunst en koken. Kookboek Keramiekmuseum Princessehof, Noordboek/HLBooks, € 49,95.

Kans maken?
Wij mogen 3 exemplaren van dit boek weggeven. Wilt u kans maken op dit boek, vul dan hieronder uw gegevens in: