Koken als zuster Maria

Als het om goed en smakelijk koken gaat, kunnen we veel leren van vroeger. Denk aan het gebruik van kliekjes in een gerecht of wanneer je welk wild eet. Daarom is het kookboek ‘Praktische recepten’ uit 1930 nog steeds een schatkamer van inspiratie. Hierin bundelde Elisabeth, het pseudoniem van zuster Maria, haar keukentips en -trucs die ze onderwees aan de Culemborgse huishoudschool Mariakroon. Net als de vorige generaties huisvrouwen-in-de-dop leer je met haar boek de kneepjes van zorgvuldig en aandachtig koken. Dit historische kookboek is nu voor de derde keer herdrukt. Onder redactie van Jonah Freud zijn sommige praktische (basis)-recepten wel in een wat moderner jasje gestoken. Vroeger kwam je namelijk minder makkelijk aan verse champignons en nu mogen we bijvoorbeeld geen taling, lijster en houtsnip meer eten. Met de 1403 recepten van meiknolletjes, pudding en stamppotten kunt u iedere dag van het jaar een ander gerecht op tafel zetten

Kans maken op een exemplaar van dit kookboeken?

Wij mogen vijf exemplaren van Praktische recepten weggeven. Kans maken? Vul dan hieronder uw gegevens in: