De vergeten keuken van de Wadden

Aan de Wadden zijn vele boeken gewijd vanwege hun bijzondere natuur en ontstaangeschiedenis. Voor de eetcultuur is beduidend minder aandacht. Journalist Lodewijk Dros en kookspecialiste Annette van Ruitenburg brengen daar verandering in. Zij speurden oude kinderboeken, familieverhalen en reisverslagen af naar informatie over het vergeten eten van het Waddengebied. In ‘Lekker Wads’ nodigen de twee u uit aan tafel voor de échte eilandkeuken en beschrijven haar geschiedenis en evolutie. Hier geen waddenmenu’s met mosselen of zeekraal, maar een overvloed aan verrassende gerechten, zoals Terschellinger pondkoek of de labskaus van Schier-monnikoog. De waddenmensen waren fijnproevers met de bijbehorende vreemde trekjes. Zo was schapendrek het geheim van de Texelse groene kaas en zeehondensoep een ware delicatesse. Naast de smakelijke anekdotes en sterk gekruide metaforen van Lodewijk Dros, geeft Annette van Ruitenburg tientallen recepten met kleine voetafdruk.
Lodewijk Dros en Annette van Ruitenburg, ‘Lekker Wads’, Uitgeverij Boom. € 27,50.

Kans maken?

Wij mogen 3 exemplaren van dit boek weggeven. Kans maken? Vul hieronder uw gegevens in: